Ter Wal biedt dagbesteding voor mensen (jong en oud) aan die vanwege een lichamelijke en/of geestelijke beperking, ouderdom of eenzaamheid in een isolement dreigen te raken. Ter Wal Dagbesteding speelt in op die behoefte door gerichte dagbesteding aan te bieden voor een brede doelgroep. Ons professionele team staat garant voor de juiste zorg en aandacht voor elk individu.

Verscheidenheid aan activiteiten

dagbesteding muziekOm de kerndoelen binnen onze dagbesteding te realiseren, bieden wij een grote diversiteit van activiteiten aan. Om te socialiseren doen we veel dingen in groepsverband. Denk aan koffiedrinken, de maaltijd bereiden, gezelschapsspellen en samen zingen onder begeleiding van een koor of muziekgroep. Op educatief vlak werken wij met geheugentraining, een quiz of het (voor)lezen van de krant. Naast ruimte voor creatieve activiteiten, zoals bloemschikken, kaarten maken en mozaïeken gaan we met de bezoekers ook aan de slag met het verzorgen van de dieren die in en om onze dagbesteding te vinden zijn. Ter Wal wordt immers omringd door schitterende natuur en daar maken wij natuurlijk ook voor onze dagbesteding dankbaar gebruik van door lekker te tuinieren, fietsen en wandelen.

Voor wie, wat en hoe?

dagbesteding fietsTer Wal biedt van maandag t/m donderdag van 10.00 uur tot 16.00 uur dagbesteding in ‘t Koetshuys naast het woonzorgcomplex aan de Polderweg 3a in Lepelstraat. Deze voorziening is bestemd voor zowel de bewoners van Ter Wal Woonzorg als voor mensen die thuis wonen. Afhankelijk van de zorgindicatie en persoonlijke behoefte en interesse wordt gekeken hoe wij het programma inrichten. Wij kijken daarbij ook naar het stukje ontlasten van de mantelzorg. Onze dagbesteding is voor jong en oud toegankelijk.

Het vervoer van en naar onze dagbesteding kan in overleg door ons worden geregeld en wij kunnen ook assisteren en adviseren over indicatiestellingen en vergoedingen vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

ter wal dagbesteding pand

Binnen onze dagbestedings-programma’s wordt respectvol en begripvol met mensen omgegaan. Er wordt bij de activiteiten zoveel mogelijk rekening gehouden met de persoonlijke interesses en de zorgbehoefte. Activering, stimulering, zelfredzaamheid en socialisering vormen de kern van de activiteiten.

Elke dag begint gezellig met samen koffiedrinken en bijpraten. Tussen de middag geniet iedereen van de warme maaltijd. Er wordt gewerkt met groepen van maximaal 8 personen.