ter wal dagbesteding pand

Ter Wal Woonzorg heeft haar activiteiten uitgebreid met dagbesteding voor mensen die vanwege een lichamelijke en/of geestelijke beperking, ouderdom of eenzaamheid in een isolement dreigen te raken. In nieuw onderkomen ’t Koetshuys staat het team van Ter Wal Woonzorg garant voor de juiste zorg en aandacht voor elk individu.

Ter Wal Dagbesteding is gevestigd in het buitengebied van Lepelstraat, middenin de natuur. “De groene omgeving biedt ons de mogelijkheid om heerlijk te wandelen, fietsen of tuinieren”, vertelt Wilma van Seventer. Zij heeft de dagelijkse leiding over de woonvoorziening en de dagbesteding. “Binnen onze dagbestedingsprogramma’s wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met persoonlijke interesses en zorgbehoefte van onze cliënten. Zo begint elke dag met gezellig samen koffiedrinken en bijpraten. Er worden allerlei activiteiten, veelal in groepsverband, georganiseerd”, vertelt Wilma. “Denk aan gezelschapsspellen, mozaiken, schilderen en samen zingen. Soms met begeleiding van een koor of muziekgroep. Op educatief vlak werken wij met geheugentraining op de iPad, een leuke quiz, ophalen van herinneringen door middel van liedjes, filmpjes en foto’s uit het verleden, of het (voor)lezen van de krant.”

Het vervoer van en naar onze dagbesteding kan in overleg door ons worden geregeld. Wij kunnen ook assisteren en adviseren over indicatiestellingen en vergoedingen vanuit de WMO.

Terug naar het overzicht »

Een huis zoals thuis

Onze missie is dat je er bent voor onze bewoners en dat je vanuit je eigen bezieling, identiteit, waarden en normen en overtuigingen oprecht aandacht geeft aan onze bewoners, met een open en eerlijke houding. Respect voor achtergrond en cultuur van onze medemens vinden we belangrijk.